PSV zet Excelsior opzij en verkleint gat met Ajax tot één punt

27 januari 2016 om 23:34
PSV heeft woensdagavond verdiend van Excelsior gewonnen. De Eindhovenaren zegevierden met 1-3. Door de overwinning nadert PSV concurrent Ajax tot één punt.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Bart Elzendoorn

Het eerste gevaar kwam via Luuk de Jong, die het met een omhaal probeerde na een corner van Guardado. De thuisploeg kwam via Stans echter meteen met een antwoord, maar zijn schot ging over.
Opnieuw assist GuardadoNet als in de voorgaande wedstrijden was Guardado opnieuw belangrijk. Zijn voorzet werd door topscorer De Jong na acht minuten tegen de touwen gekopt. Voor Guardado was het alweer zijn achtste assist, De Jong maakte zijn vijftiende treffer.
Beide ploegen maakten er een zeer levendige openingsfase van. Direct na de openingstreffer moest PSV-doelman Jeroen Zoet handelend optreden op een prima schot van Excelsior. Zijn collega aan de andere kant greep in toen Davy Pröpper uithaalde. Ook De Jong was dichtbij een tweede treffer.
In het restant van de eerste helft moest PSV blijven opletten op tegenstoten van de Rotterdammers, die het PSV lastig maakten. De thuisploeg was enkele keren dreigend, al leek PSV ook wat meer gas terug te nemen na de openingsfase. Jürgen Locadia was met een pegel na een dribbel nog wel dichtbij de 0-2.
Verzet gebrokenDe ploeg van Cocu begon voortvarend aan de tweede helft. Jorrit Hendrix verdubbelde op schitterende wijze de score na 47 minuten. Zijn volley eindigde in de linkerbovenhoek. Een paar minuten later schoot Guardado maar net over en ook Locadia probeerde het met een schot.
Het verzet van Excelsior was gebroken toen Luciano Narsingh na 58 minuten de 0-3 op het scorebord zette. De vleugelaanvaller passeerde Bovenberg op simpele wijze en werkte de bal beheerst binnen.
MogelijkhedenDe ruime marge gaf Cocu de gelegenheid om, net als tegen FC Twente, Florian Jozefzoon en Jetro Willems speelminuten te geven na hun zware blessures. PSV had nog verder aan het doelsaldo kunnen werken, maar miste via Locadia en Willems mogelijkheden op het vierde doelpunt.
Aan de andere kant scoorde Excelsior vlak voor tijd nog een eretreffer. Na afloop waren de PSV'ers tevreden over het resultaat en het spel in de tweede helft.