‘Evenementterrorisme moet afgelopen zijn’, zegt zanger WC Experience na mishandeling in 013

28 januari 2016 om 11:16
nl
De evenementenwereld in Nederland heeft te maken met een 'vorm van terrorisme'. Dat zegt WC Experience-zanger Patrick Marcelissen na de aanval afgelopen zondag door een agressieve fan.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Volgens de leider van de Raamsdonksveerse feestband moet het eens afgelopen zijn met het biergooiprobleem waar in zijn ogen veel artiesten mee kampen. “Het is niet alleen irritant, maar ook gevaarlijk.”
'Gelukkig goed afgelopen'Een optreden van WC Experience liep zondag volledig uit de hand. In het Tilburgse popcentrum 013 werd zanger Patrick Marcelissen door een bezoeker van het hoge podium getrokken en aangevallen. Dat gebeurde na een bierincident eerder op de avond.
Vier dagen na de mishandeling gaat het naar omstandigheden goed met Marcelissen, zo laat hij weten op Facebook. “Op een paar blauwe plekken en een zere nek na mag ik niet mopperen. Het is gelukkig goed afgelopen.”
ZIE OOK: ‘Jij gaat vliegen!’, WC Experience-zanger van podium getrokken en geslagen door fan na bierincident
'Spreekwoordelijke vuist maken'In diverse kranten en bij verschillende televisiezenders heeft Marcelissen zijn verhaal gedaan na de ernstige mishandeling. En wel om een reden. “We maken dankbaar gebruik van de aandacht om zo een spreekwoordelijke vuist te maken tegen dit soort evenementterrorisme”, aldus de zanger.
Daarmee doelt Marcelissen niet alleen op de mishandeling, maar ook op het biergooien. “Wij hebben het nooit verzonnen of aangemoedigd. Waarom zou je moedwillig met een volle beker de artiest op het podium proberen uit te schakelen? Heeft zo iemand aandacht nodig van de band? Of is het soms jaloezie tegenover de artiest?”[YouTube:body:https://youtu.be/2XbDnuV3QDs]
'Klootzak!'Het incident van zondag staat niet op zichzelf. In datzelfde weekend brak Kane-zanger Dinand Woesthoff een optreden bij Vrienden van Amstel Live af nadat hij werd bekogeld met bier. Hij riep: “Wie is er zo onbeschoft een biertje naar mij te gooien? Klootzak! Grote kerel ben je. Zal ik je de zaal uit laten lazeren?”
Ongeveer hetzelfde gebeurde op de fanclubdag van WC Experience. Marcelissen kapte de show af nadat hij een beker bier over zich heen kreeg. En dat was niet de eerste keer in zijn carrière. “Als je je verveelt of behoefte hebt aan aandacht: leave the building en ga thuis Utopia of The Voice zitten kijken.”[YouTube:body:https://youtu.be/1d3X9yv-zDQ]
'We komen niet voor gezeik'Op Facebook krijgt de Raamsdonksveerse feestartiest veel bijval van zijn fans. ”Zo is het! We komen voor een mooi feestje niet voor gezeik. Zulke lui lekker thuis laten”, schrijft iemand. Een ander vult aan: “Je hebt gewoon helemaal gelijk. Als daardoor materiaal naar de klote gaat zal zo'n eikel ook niet betalen voor vervanging.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.