Video

Visite! Een Taartje van Truus voor Riet, zomaar, voor de gezelligheid

28 januari 2016 om 13:14
nl
Eenzaamheid. Vooral ouderen willen in de januarimaand nogal eens in een gat vallen, nadat ze bijna zijn doodgeknuffeld met de kerstdagen. Zorgorganisatie Avoord in Etten Leur heeft een leuke actie bedacht: Als je 'zomaar' iemand bezoekt, regelt Avoord een taartje. Meer dan 65 bezoekjes zijn er de afgelopen dagen al geweest en er zijn nog steeds aanmeldingen.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Riet is geboren in 1918, drie weken voor het einde van de Eerste Wereldoorlog. Ze is nu 97 jaar en al heel lang weduwe.
Gelukkig heeft ze veel familie, zelfs achterkleinkinderen. "De kinders komen regelmatig. En om de veertien dagen heb ik een hulp." Maar de familie woont niet echt om de hoek. "Vooral 's avonds zit ik vaak alleen, beetje tv kijken, roddelbladen lezen. Maar eenzaam? Gelukkig niet!"
Visite van TruusDonderdag komt Truus op bezoek. Met taart. Riet fleurt duidelijk op en ze lacht. Ze kletsen wat over van alles en nog wat. En Truus, die heeft na deze feestelijke visite nog een adres waar ze op visite gaat. Zomaar, voor de gezelligheid.
Avoord is aangenaam verrast door de belangstelling. De zorgorganisatie ziet het eigenlijk als 'vrijwilliger voor 1 dag' en probeert ook bedrijven warm te maken om eens vaker een oudere te bezoeken. Truus is in ieder geval al overtuigd. Volgende week gaat ze gewoon weer op bezoek bij Riet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.