Inval woonwagenkamp Deutersestraat in Den Bosch: bewoners krijgen eindelijk dagvaarding

28 januari 2016 om 16:33
nl
Twintig bewoners van een woonwagenkamp aan de Deutersestraat in Den Bosch ontvangen op korte termijn een dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen. Het is nog niet bekend wanneer deze zaak dient. Wel gaat de rechtbank zich op 22 maart buigen over een verzoek van de advocaat van twee van de verdachten om een punt te zetten achter deze affaire. Hij vindt dat zijn cliënten al te lang hebben gewacht.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Bij een inval in oktober 2013 op het woonwagenkamp werden twintig mensen opgepakt en is voor miljoenen euro’s aan vermogen in beslag genomen. Sindsdien heeft zich nog niemand voor de rechter hoeven te verantwoorden. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek 'enige tijd' geduurd, omdat er twintig verdachten zijn die van verschillende strafbare feiten werden verdacht.
'Duurt te lang'Advocaat Mark Nilessen diende eind december namens twee van de verdachten een verzoek in om de procedure te beëindigen. Hij vindt dat het te lang heeft geduurd voordat duidelijk is of er een zaak komt. De civiele raadkamer van de rechtbank in Den Bosch behandelt zijn verzoek op 22 maart.
Het OM heeft inmiddels verklaard dat de raadsman op 1 februari de voorlopige tenlastelegging van zijn twee cliënten krijgt. Ook de andere verdachten kunnen erop rekenen dat ze in februari de voorlopige tenlastelegging toegestuurd krijgen.
'Buitensporig optreden'Aan de inval in 2013 werkten driehonderd mensen mee, onder wie leden van de Mobiele Eenheid en de Belastingdienst. Na de inval nam de politie 29 mensen mee, onder wie zes kinderen. Reden voor de inval was een onderzoek naar witwassen. De bewoners vonden het optreden van de politie buitensporig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.