Goed nieuws maakt positief volgens Bill Gates én Tilburgse journalist Ralf Bodelier

28 januari 2016 om 14:22 • Aangepast 21 november 2020 om 13:04
nl
Afgelopen dinsdag hebben Microsoft-topman Bill Gates en de Tilburgse journalist Ralf Bodelier de The World’s Best News campagne officieel van start laten gaan. De campagne is er op gericht om goed nieuws vanuit de wereld te verspreiden. En op die manier ons wereldbeeld positief te beïnvloeden.
Profielfoto van Hansink Joan
Geschreven door
Hansink Joan

Goed nieuwsWat is op dit moment goed nieuws? "Dat de ziekte pokken is uitgeroeid en de kindersterfte met de helft is verminderd. In het verleden leden er 3 miljard mensen honger, nu zijn dat er nog maar 8 miljoen", vertelt Ralf Bodelier. "Dat is nog steeds veel, maar het is positief veranderd."
Volgens Bodelier focussen we ons te veel op de negatieve uitzonderingen, in plaats van de zaken die wel goed gaan. "Van alle inspraakavonden over de vluchtingen gaat 87 procent wel goed, maar de media richten zich vooral op bijeenkomsten die niet goed gaan. Dat geeft een vertekend beeld en stemt somber."

Wachten op privacy instellingen...

Doel campagneHet doel van de campagne is dat ons wereldbeeld positief wordt bijgesteld. "We gaan nu bedrijven en scholen benaderen die positieve boodschappen gaan verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan een melkpak waarop staat dat er op dit moment al 4 miljard kinderen melk kunnen drinken."
"We willen dat bedrijven weer gaan investeren in ontwikkelingslanden en toeristen weer op vakantie gaan naar landen die nog als gevaarlijk te boek staan."
Ontmoeting Bill Gates in wcBill Gates steunt deze campagne financieel. Hoe heeft Ralf Bodelier hem eigenlijk ontmoet? "Nou, op de wc van het VN-gebouw in New York. Zijn bodyguards stonden buiten te wachten en toen heb ik mijn kans gepakt", vertelt Bodelier lachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.