Helmond Sport-coach Jan van Dijk waarschuwt ploeg voor 'Avondje NAC' - Omroep Brabant

Helmond Sport-coach Jan van Dijk waarschuwt ploeg voor 'Avondje NAC'

28 januari 2016 om 16:12
nl
Na een vrij weekend mag Helmond Sport weer aan de bak in de Jupiler League. In Breda is vrijdagavond NAC de tegenstander. Een mooie, maar ook moeilijke pot voor de ploeg van coach Jan van Dijk. "We spelen daar voor 15.000 man, dat moet geen invloed hebben op je spel."
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald

Helmond Sport staat tiende in de Jupiler League en de ploeg wil aan het einde van de rit play offs spelen. Een goed resultaat vrijdagavond in Breda kan daar aan bijdragen. Maar dat zal niet makkelijk worden, want tegenstander NAC staat derde en het beruchte 'Avondje NAC' kan zo zijn invloed hebben.
'Afsluiten voor omstandigheden'"Ik heb in de bespreking nog tegen de spelers aangegeven dat ze zich moeten distantiëren van de omstandigheden, want hier spelen we voor 1500 man en daar voor tien- tot vijftienduizend. Dat moet geen invloed hebben op je spel. Daar moet je je voor afsluiten."  
LEES OOK: NAC-coach Dijkhuizen geeft ervaren krachten op hun donder: 'Zij laten als eerste slecht gedrag zien'
Kansen voor Helmond SportHelmond Sport-speler Mounir El Allouchi kent een klein beetje het klappen van de zweep. Hij is in dienst van NAC, maar speelt op huurbasis voor Helmond Sport. "Het is leuk om tegen oude bekenden te spelen", zegt hij hierover. "Maar ik ben ook wel benieuwd, ik heb ook nog nooit een hele wedstrijd gespeeld in het Rat Verlegh Stadion."
El Allouchi hoopt dan ook volgend seizoen weer in Breda te spelen. Maar dat telt nu even niet, hij denkt dat NAC in eigen stadion te pakken is. "Ik ga extra mijn best doen. NAC is een goede ploeg en staat te laag. Ze hebben teveel punten laten liggen en dat kan tegen ons ook het geval zijn."  
'Wij vechten negentig minuten lang'Helmond Sport zal het eigen spelletje proberen te spelen tegen NAC. Dat betekent veel strijd en passie. "Dat siert ons ook", zegt de middenvelder van Helmond Sport. "Wij vechten negentig minuten lang. Wij moeten daarom tegen NAC gewoon ons eigen spelletje spelen, we kunnen goed voetballen en strijden als echte vechters", aldus El Allouchi.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.