Zijn levenswerk kreeg hij niet af: maquettemaker Ruud Cleverens plotseling overleden

28 januari 2016 om 15:52
nl
In zijn woonplaats Halsteren is kunstenaar Ruud Cleverens overleden. Cleverens is volgens zijn familie geheel onverwacht gestorven. Hij was 63 jaar. De geboren Tilburger was vaak in het nieuws omdat hij grote maquettes maakte van Brabantse dorpen en steden. Zo maakte hij Bergen op Zoom, Steenbergen, Roosendaal en Wouw in het klein.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Zijn meesterwerk moest een metersgrote maquette worden van zijn geboortestad Tilburg. Zijn dood maakt nu een abrupt einde aan die lang gekoesterde wens.
Kan iemand Tilburg afmaken?Cleverens werkte sinds een jaar aan Tilburg in het klein, als oud-inwoner van de Indische Buurt. Petra Robben van het Stadsmuseum reageert geschrokken. Volgens Robben was er sprake van een 'prettige samenwerking'.  
Ze hoopt dat iemand anders zijn levenswerk af kan maken. Het museum heeft eerder al afgesproken de maquette hoe dan ook vanuit Halsteren naar Tilburg te verhuizen.
Vaak in het nieuwsCleverens was de voorbij jaren vaak in het nieuws om zijn metersgrote nagebouwde steden en dorpen. Roosendaal maakte veel indruk. Het Markiezenhof bouwde hij ook. Maar hij maakte veel meer en bedacht ook steeds weer wat nieuws, voor een grote plaats in het klein.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.