Video

Tegen elkaar botsen bij het stappen is aanleiding fatale steekpartij Joeri Edelijn in Uden

28 januari 2016 om 18:20 • Aangepast 21 november 2020 om 13:04
nl
Een botsing tussen elkaar tijdens het uitgaan. Dat is volgens de hoofdverdachte van de moord op Joeri Edelijn de aanleiding van de steekpartij. Dat zegt Theo Hiddema, de advocaat van de verdachte uit Uden, tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

"Ze botsten tegen elkaar op. Zoals dat gebeurt tijdens het uitgaan", vertelt Hiddema. "Daarna ontstond een handgemeen."

Wachten op privacy instellingen...

Klap op neusVolgens de 25-jarige verdachte sloeg Joeri hem toen op zijn neus. Hierop pakte de man uit Uden een mes. "Hij heeft hem in een split second gestoken", legt Hiddema uit. "Het gebeurde in een reflex."
De 27-jarige Joeri Edelijn uit Oss werd op 10 mei 2015 gestoken op de Markt in Uden. Hij raakte ernstig gewond en overleed later in het ziekenhuis.
SpijtDe verdachte heeft er heel veel spijt van. "Hij zegt ook dat hij nauwelijks kan bevatten dat het is gebeurd", zegt Hiddema.

Wachten op privacy instellingen...

Het was lang onduidelijk wat de reden van de steekpartij was. In november zei de officier van justitie nog dat de familie recht had op antwoorden. Die lijken er nu dus te komen.
Verdachte schrijft spijtbriefDe verdachte wilde donderdag in de rechtbank graag zijn verhaal doen. Hij had een brief geschreven die hij wilde voorlezen.
Dat verdachten hun verhaal willen doen, is ongebruikelijk tijdens een pro formazitting. De rechtbank trok zich daarom even terug om te overleggen. Uiteindelijk werd besloten dat hij moet wachten tot de inhoudelijke behandeling van de zaak, 25 februari.

Wachten op privacy instellingen...

Medeverdachte komt vrijEen medeverdachte van de moord op Joeri kwam donderdag vrij. Hij zou een bijrol bij de steekpartij hebben gespeeld en mag de rechtszaak thuis afwachten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!