Trompetdief aangehouden, trompet zelf nog steeds spoorloos

28 januari 2016 om 17:18
nl
De politie heeft woensdagavond een 51-jarige man uit Oosterhout aangehouden voor de diefstal van een trompet uit Theater De Bussel. Het blaasinstrument, een Bach Stradivarius 37, is nog niet gevonden.
Profielfoto van Rippe Hessel
Geschreven door
Rippe Hessel

Afgelopen zaterdag werd de trompet gestolen uit de schouwburg. Er waren op dat moment meerdere muziekgroepen die optraden met hun carnavalsmuziek.
Lang gezocht, niet gevondenEerst werd gedacht dat de trompet alleen kwijt was. Er werd lang gezocht, maar het blaasinstrument werd niet gevonden. Hij moest wel gestolen zijn. Er werd aangifte gedaan en getuigen gezocht.[tweet:body:https://twitter.com/WA_oosterhout01/status/691520847845158914]
Ondertussen ging het nieuwtje als een lopend vuurtje rond bij de verschillende carnavalsverenigingen in Oosterhout en omgeving. Wie had toch die trompet meegenomen?
Trompetdief op bewakingsbeeldenDe politie bekeek de bewakingsbeelden van de schouwburg en daarop was goed te zien wie de trompet meenam. De carnavalsverenigingen hielpen met zoeken en zo kon de 51-jarige man uit Oosterhout als trompetdief worden aangewezen.
Woensdagavond werd hij aangehouden. Donderdag is hij verhoord en hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
De trompet is niet gevonden. De dader zal in ieder geval een toontje lager blazen. Hoewel dat zonder trompet nog lastig wordt.
Hier het signalement van de trompet:[youtube:body:https://youtu.be/lGBFZv6EgSQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.