Video

Oud-wereldkampioene Daphny van den Brand keert terug bij veldritploeg als begeleidster

29 januari 2016 om 10:33
nl
Voormalig wereldkampioene Daphny van den Brand uit Zeeland keert volgend seizoen terug naar haar oude liefde, het veldrijden. Van den Brand gaat de renners en rensters van het ZZPR.NL - Orange Babies Cycling Team begeleiden. Zij was zes jaar lang kopvrouw van die formatie.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Van den Brand zal zowel de fysieke trainingen als de mentale begeleiding van de ploeg op zich nemen. "We gaan sowieso in de winter trainingen geven. Niet alleen aan de ploeg, maar ook aan de renners uit de omgeving. Verder gaan we mee op trainingskampen. We gaan de renners ook een stukje techniek bij brengen en uiteraard gaan we ook werken aan het mentale aspect", licht de oud-veldrijdster uit Zeeland toe.
Kast vol prijzenVan den Brand kende een imposante veldritcarrière. Naast haar vele nationale titels, won de Zeelandse ook de Europese- en de wereldtitel bij het veldrijden. Drie jaar geleden besloot ze om een punt te zetten achter haar sportcarrière.
Sindsdien is het een beetje stil geweest rondom Van den Brand. "Ik heb bewust een aantal jaren afstand genomen. Ik was er eventjes klaar mee. Het was mentaal en lichamelijk heel erg zwaar geweest. Ik was uiteraard ook zwanger, dus mijn hoofd was er ook niet echt naar. En we hebben sinds kort ook een eigen wielerzaak."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.