‘Dan moet je volgende maand ook hier zijn, vriend Leonardo': uitnodiging voor Bosch-fan DiCaprio

29 januari 2016 om 09:45
nl
Acteur Leonardo DiCaprio blijkt een groot fan te zijn van de Bossche schilder Jheronimus Bosch. ‘Dan moet je volgende maand ook hier zijn, vriend Leonardo!’ De tweet van Jan de Wit van de gemeente Den Bosch waarmee hij donderdag namens het gemeentebestuur duidelijk maakte dat hij de acteur heeft gevraagd naar de Jeroen Boschtentoonstelling in Den Bosch te komen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Als guest of honour, welteverstaan. Zo vertelde Jan de Wit vrijdagochtend op Omroep Brabant Radio. De Wit werd vooral door zijn vrouwelijke collega’s geattendeerd op de voorliefde van de Amerikaanse acteur voor de Bossche schilder. [tweet:body:https://twitter.com/JandeWitDB/status/692806837201145857]Deze voorliefde bleek donderdag bij een bezoek van DiCaprio aan de paus waarbij hij de kerkelijk leider een boek over de Bossche schilder overhandigde. Met daarbij het verhaal dat hij vroeger als kind een kopie van het beroemdste schilderij van Bosch, de Tuin der Lusten, boven zijn bed had hangen.
[youtube:body:https://youtu.be/N2GoXbQjQ9g]
'Vrouwelijke collega's blij'Volgens De Wit op zijn minst reden DiCaprio te attenderen op de komende grote expositie over de schilder in het Noordbrabants Museum. De expositie die op 12 februari officieel wordt geopend door koning Willem-Alexander.
Op de tweet heeft DiCaprio overigens nog niet gereageerd, laat De Wit weten. “Maar wie weet”, zegt hij. “Het zou mijn vrouwelijke collega’s blij maken.”
Geen Tuin der LustenDat de Tuin der Lusten ontbreekt op de expositie moet de gemeente Den Bosch DiCaprio misschien maar niet vertellen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.