Video

Raadsleden gemeente Bernheze bezoeken azc in Venlo: ‘Het is een armoedige toestand’

29 januari 2016 om 14:47
nl
Sober en doelmatig, dat is de indruk die raads- en collegeleden van de gemeente Bernheze kregen van het asielzoekerscentrum in Venlo. Een delegatie van veertig politici en ambtenaren bezocht vrijdagmorgen deze opvang voor vluchtelingen.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In Venlo wonen 450 vluchtelingen. Dat is in omvang vergelijkbaar met het geplande azc in Heesch. “Het is maar een armoedige toestand waar deze mensen in leven, maar wel functioneel”, aldus CDA-fractievoorzitter Wim van Lith. Hij wilde niet kwijt wat zijn opvattingen zijn over de mogelijke komst van een azc in Heesch.
Kijkje nemenVolgens burgemeester Moorman zou het goed zijn als demonstranten die in Heesch van zich lieten horen, een kijkje zouden nemen in Venlo. Op die manier zouden ze een beter beeld krijgen wat een azc is: "Op die manier kom je er achter, dat hier ook maar gewoon mensen rondlopen die een leven proberen te leiden."
ZIE OOK: Komen er wel of geen vluchtelingen naar Heesch? Over drie weken weten we het
Het azc in Venlo ligt net als het geplande azc in Heesch in het buitengebied. De opvang bestaat al vijftien jaar, maar werd vorig jaar gesloten. Door de grote stroom aan vluchtelingen werd het azc weer in gebruik genomen.
'Niet bang zijn'Buurtbewoners zaten niet op het azc te wachten, maar gaven vrijdagmorgen aan dat er geen problemen zijn. “Inwoners van Heesch hoeven niet bang te zijn voor een azc. Als ze maar zorgen voor een goed buurtcomité dat veel contact heeft met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en het gemeentebestuur.”
ZIE OOK: Actiecomité Heesch: 'Wij nemen afstand van varkens in bomen en rot-jongens op een plein'
Cent van den Berg van Progressief Bernheze vindt dat de gemeente een rol moet spelen bij de opvang van asielzoekers. Hij is in zijn opvatting gesterkt door het bezoek in Venlo.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.