Rijkswaterstaat: doorgetrokken streep bij afrit Stampersgat van A17 is er voor de veiligheid

29 januari 2016 om 15:58
nl
De doorgetrokken streep bij afrit 23 van de A17 is bewust door Rijkswaterstaat aangebracht. Aanleiding was de verhoging van de maximumsnelheid op die weg tot 130 km per uur. De afrit naar Stampersgat is zo kort dat er door de hogere snelheid gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

Dat geldt vooral als verkeer vanaf de linkerrijstrook de afrit wil nemen. Door de hoge snelheid en de korte afrit moet snel worden afgeremd. Dat leidt tot een onrustige verkeerssituatie, zegt de wegbeheerder.
Vragen in Provinciale StatenHet CDA had in de Brabantse Staten aandacht gevraagd voor de doorgetrokken streep, die volgens de christendemocraten automobilisten die op de linkerrijstrook rijden, belet de afrit Stampersgat te bereiken.
Normaal gesproken wordt dit soort markeringen alleen gebruikt bij invoegstroken.
FileProofRijkswaterstaat zegt desgevraagd dat de zogeheten FileProof-markering een compenserende maatregel is met als doel een rustiger verkeersbeeld voor uitvoegers te creëren.
De doorgetrokken streep moet voorkomen dat 'verkeer op linkerrijstrook abrupt de rechterrijbaan oversteekt. Dit zorgt voor schrikreacties bij het overige verkeer, zeker nu de snelheidsverschillen groter zijn door het 130 per uur-regime."
Langer maken van de afrit is niet mogelijk omdat de weg vóór de afslag over een brug gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.