Video

Andy Marcelissen wint opnieuw finale Keiebijters Kletstoernooi in Helmond [FOTO'S]

30 januari 2016 om 11:58 • Aangepast 21 november 2020 om 13:02
nl
Hij kwam, zag en overwon. Andy Marcelissen heeft vrijdagavond voor de vierde keer het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond op zijn naam geschreven. De tonprater uit Raamsdonksveer was de drie andere finalisten, Kitty Goverde uit Uden, Peter van der Maas uit Hilvarenbeek en Arian Compen uit Soerendonk, daarmee te sterk af.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

Marcelissen die als De Blinde achter de ton ging staan, moest de zaal Traverse voortijdig verlaten omdat hij nog in Oirschot moest spelen. Hij was er daarom niet om de prijs in ontvangst te nemen. Die eer ging naar zijn piepkleine blindegeleidehond.

Wachten op privacy instellingen...

Marcelissen keerde korte tijd later wel terug naar Helmond om zijn overwinning te vieren. Hij veroverde voor de vierde keer de felbegeerde titel van Opperkletsmajoor.
Onze fotografe stortte zich ook in het feestgedruis en maakt een vrolijke fotoserie. De reportage is hier te bekijken.

Champions League van het tonpraten Het Keiebijters Kletstoernooi wordt gezien als de champions league van het tonpraten. Drie weken lang streden twaalf kletsers om een plek in de Grande Finale du KeieKlets, met de finale op vrijdagavond als carnavaleske apotheose.

Wachten op privacy instellingen...

Arian Compen trad op dansmarietje met ballen en had als motto: winnen is belangrijker als meedoen! Peter van der Maas ondernam tijdens zijn optreden dappere koppelingspogingen met mensen uit het publiek als Jo van het Relatiebureau en Kitty Goverde kroop in de huid van Tullepetrut, waarbij ze als taakstraf tulpen en kaas moest uitdelen.
Marco Swiggers, Tadaa, Striepke Veur en Spoit 11 zorgden tussen de optredens van de tonpraters voor een vrolijke noot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.