Gemeenteraad Steenbergen kan wat leren van leerlingen groep acht - Omroep Brabant
Video

Gemeenteraad Steenbergen kan wat leren van leerlingen groep acht

29 januari 2016 om 17:17
nl
Leerlingen van groep 8 uit de gemeente Steenbergen mochten vrijdag plaatsnemen in de zetels van de raadsleden. In de raadszaal mochten zij debatteren over eigen ingebrachte ideeën.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Donderdag werd er nog gestemd over een referendum over de opvang van vluchtelingen. Vrijdag hadden kinderen het voor het zeggen. Burgemeester Ruud van den Belt: "De kinderen zijn goed voorbereid en heel gedisciplineerd. Daar kan de grote raad nog wat van leren."
IdeeënOuderen en jongeren dichter bij elkaar brengen, betere koptelefoons op school of meer buiten spelen met een pop-up speeltuin. De kinderen presenteerden eerst hun plannen en gingen daarna een serieus debat aan. Eén van de leerlingen: "Ik vind het erg leuk want je kunt je eigen onderwerpen verdedigen."
De prijsEr zijn drie voorrondes en elke voorronde heeft een winnaar en een beste debater. Op 18 maart strijden de winnaars van de drie voorrondes tegen elkaar in de finale. De uiteindelijke winnaar krijgt 2500 euro om het plan daadwerkelijk uit te voeren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.