Video

Topfavoriet Mathieu van der Poel over WK veldrijden in Zolder: ‘Ik kan alleen maar verliezen’

29 januari 2016 om 17:48 • Aangepast 21 november 2020 om 13:02
nl
Dat hij de grote favoriet is om zondag het WK veldrijden op zijn naam te schrijven, bleek vrijdag al. Iedere aanwezige journalist in Zolder dook op Mathieu van der Poel en wilde alles van hem weten. “Ze beschouwen mij als de topfavoriet. Niet gek, na de laatste weken. Maar ik plaats er wel een paar namen bij: Pauwels, Van Aert en Van der Haar.”
Profielfoto van Job van der Zon, Bert van Doorn
Geschreven door
Job van der Zon, Bert van Doorn

De regerend wereldkampioen bleef stoïcijns onder alle media-aandacht en stond iedereen netjes te woord in afgemeten zinnen. “Het duurt ook maar een uurtje hé”, zei hij na exact zestig minuten.

Wachten op privacy instellingen...

'Er telt maar één plaats' Mathieu van der Poel heeft een goede reeks in de benen. Zondag wist hij de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide met overmacht te winnen. Hij liet de gehele Belgische top achter zich en dat schept verwachtingen. “Ik heb het gevoel dat ik het WK alleen maar kan verliezen. Misschien lastig, maar ik leg het mezelf wel op. Er telt maar één plaats, dat witte truitje met die baantjes.”
ZIE OOK: 'Wereldtitel als dieptepunt', de verhalen achter de vijf Brabantse wereldtitels in het veld
‘Ik zie het parcours wel op tv’Het feit dat Van der Poel de grote favoriet is, heeft geen invloed op zijn voorbereiding. “Ik ben nog niet op het rondje gaan kijken en ik ga het waarschijnlijk ook niet doen. Dat doe ik nooit, ik zie niet in waarom nu dan wel. Ik kijk zaterdag wel op tv de vrouwen en de junioren, dan weet ik genoeg.”
Het parcours dreigt de komende dagen te gaan veranderen en dat is goed nieuws voor Mathieu. “De regen die voorspeld wordt, is in mijn voordeel. Dat moet ik aankunnen op dit moment, het maakt het parcours zwaarder.”

Wachten op privacy instellingen...

‘Belgen maken er weer een drama van’Zondag gaat het niet alleen om de sportieve eer. Mocht de Belg Kevin Pauwels of Michael Vanthourenhout wereldkampioen worden in Zolder, dan mag de winnaar 37.500 euro in ontvangst nemen. En dat zorgt voor wellicht voor onrust in de Belgische top. Van der Poel lijkt zich er niet zoveel van aan te trekken. “Voor mij zou het geen motivatie zijn. Of het voor tweespalt zorgt? Ik weet het niet, dan moet je er wel eentje hebben die geld belangrijker vindt dan een wereldtitel.
Volgens Van der Poel wordt het verhaal van de wedstrijdpremie wel een beetje opgeklopt in België. “De Belgen werken het ook in de hand zo hé. Het grootste evenement dat er is in dit land, er komen 80.000 bezoekers. Zij maken er weer een drama van, met het ‘zogenaamde blok’ dat er dan weer aan te pas komt. Bij ons in Nederland is het heel wat minder, dat zorgt ook voor minder stress.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.