Zes agenten niet meer verdacht van toebrengen 'zware lichamelijk letsel' bij arrestant

29 januari 2016 om 18:17
nl
De zes agenten die betrokken waren bij de aanhouding van een 48-jarige man uit Den Bosch worden niet langer verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Dat blijkt uit onderzoek van de Rijksrecherche.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Er kan volgens dat onderzoek niet worden geconcludeerd dat er een 'verband is tussen het handelen van de agenten bij de aanhouding en het onwel worden van de man', zegt de Rijksrecherche.
Wel blijkt dat er tijdens de aanhouding fysiek geweld is gebruikt. Maar de conclusie kan niet worden getrokken dat de 'politiemensen daarbij onnodig of buitensporig geweld hebben toegepast', is te lezen.
Agressief gedragDe man werd ruim twee weken geleden aangehouden door agenten, omdat hij agressief was tegen de hulpverleners van de woonvoorziening Smart-Coach in Den Bosch, waar hij tijdelijk woonde. Er waren vervolgens meerdere agenten nodig om hem op weg naar het politiebureau in bedwang te houden.
In de politiecel kreeg hij een hartstilstand. Daarna heeft hij drie dagen in coma in het ziekenhuis gelegen. Hij heeft de afdeling intensive care inmiddels verlaten.
Voorbarige beschuldigingenPolitievakbond ANPV was het er niet mee eens dat de agenten door het Openbaar Ministerie als verdachten werden gezien. Voorzitter Geert Priem van de ANPV vond dat te voorbarig en zei dat dat ten koste ging van het imago van de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.