Video

'Het moet wel beter gaan', maar Lars Boom verwacht geen hoofdrol op WK Veldrijden

29 januari 2016 om 19:34
nl
Terwijl zijn provinciegenoot Mathieu van der Poel bedolven werd onder de cameraploegen kletste oud-wereldkampioen Lars Boom uit Vlijmen in de luwte bij met Richard Groenendaal. De teruggekeerde veldrijder staat niet echt in de spotlights, ook niet als hij zondag bij het WK aan het vertrek staat in Heusden-Zolder.
Profielfoto van van der Zon Job
Geschreven door
van der Zon Job

"Mijn laatste WK was in 2009. In Zolder in 2002 was ik er ook al bij. Tja, wat dat betreft is het wel een trip down memory lane", merkt Boom ineens op. Verschillen zijn er veel. Toen was hij de grootste vijand van alle Belgen, nu heeft hij sinds zijn rentree als veldrijder nog niet weten te imponeren.  
Bij zijn eerste cross sinds jaren, in december op hetzelfde rondje in Heusden-Zolder, werd hij laatste en bijna gedubbeld. Bondscoach Johan Lammerts selecteerde hem puur op basis van zijn verleden voor het WK. "Toch wil ik hier graag rijden", zegt Boom. "Ik heb er plezier in om dit te doen. Ik heb verder niet getwijfeld. Jammer dat het niet goed ging, het moet nu wel iets beter gaan."
Vorige week nog in Tour Down UnderDe Astana-coureur keerde maandag terug uit Australië, waar hij zich voorbereidde op het komende wegseizoen. "Ik voelde me maandagavond al meteen goed toen ik weer in Vlijmen was. Ik had wat last van mijn rug, maar dat gaat ook beter."
"Wat ik kan?", vraagt Boom zich ook af. "Weet ik niet", is zijn antwoord. "Wat ik wil is goed starten en dan maar zien waar we terecht gaan komen. Als het maar beter gaat dan bij de wereldbeker in Heusden-Zolder. Maar dat is al zo als ze me niet van het parcours halen, haha. Het wordt in ieder geval lastig."
Ondersteuning voor Van der Poel?Het is duidelijk dat Boom voor het eerst zonder pretenties aan de start van een wereldkampioenschap staat. Hij verwacht ook niet dat hij iets kan betekenen voor de beste Nederlandse veldrijders van dit moment. "Misschien voor de subtop. Niet voor Van der Poel, niet voor Van der Haar, die gaan te hard. Zij gaan strijden om de wereldtitel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.