En toen was er (geen) licht: duel FC Den Bosch - Sparta afgelast - Omroep Brabant
Video

En toen was er (geen) licht: duel FC Den Bosch - Sparta afgelast

29 januari 2016 om 21:37
nl
De wedstrijd tussen FC Den Bosch en Sparta is vrijdagavond afgelast, omdat er problemen waren met de lichtmasten in stadion De Vliert. De wedstrijd had om acht uur moeten beginnen, maar na een half uur waren de problemen met licht nog niet opgelost en werd besloten om helemaal niet meer te gaan voetballen. De wedstrijd wordt verplaatst naar komende zondagmiddag.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door

Een kwartier voor de geplande aftrap vielen twee van de vier lichtmasten uit. Daarop meldde de club dat de wedstrijd een kwartier later zou beginnen. Later begaf ook nog een van de andere lichtmasten het.
Storing in stroomtoevoer“We hebben een storing in de elektrische toevoer naar de lichtmast-regelkast en dat kunnen we niet op tijd oplossen”, legt FC Den Bosch-directeur Edward van Wonderen uit.
In de KNVB-regels staat dat een wedstrijd binnen een halfuur moet beginnen. Toen de eerste lampen uitvielen belde de club meteen met een monteur, maar die moest helemaal uit Zwijndrecht komen en kon dus niet op tijd in het stadion zijn. Om halfnegen werd de wedstrijd daarom definitief afgelast.
Geen nut om te wachten“De mensen van Den Bosch hebben er alles aan gedaan, maar helaas”, zei scheidsrechter Blom voor de camera van FOX Sports. “Het is dusdanig ernstig dat het absoluut geen nut heeft om te wachten.”
En dus konden de spelers en supporters zonder een minuut voetbal te hebben gezien weer richting huis. "Heel zuur, maar het is niet anders", aldus Van Wonderen.[tweet:body:https://twitter.com/TwanSpierts/status/693149835457925120]
Zondag geen licht nodigDe wedstrijd tegen de koploper wordt zondagmiddag om halfdrie ingehaald. “Eén voordeel: zondagmiddag hebben we de lichtmasten niet nodig”, lacht de directeur. De kaartjes voor de wedstrijd van vrijdagavond zijn zondag gewoon geldig. Supporters die zondag verhinderd zijn krijgen hun geld terug.
Voordeel voor FC Den Bosch is wel dat aanwinsten Bart Biemans en Alessio Carlone zondag mee mogen doen. Vrijdag waren die nog niet speelgerechtigd.
Woensdag wel licht nodigKomende woensdag moeten de problemen verholpen zijn. De ploeg van trainer René van Eck speelt dan namelijk in de kwartfinale van het bekertoernooi in eigen stadion tegen de amateurs van VVSB. “Daar gaan we hard aan werken", zegt directeur Van Wonderen.
Eigenlijk zou de voorbereiding op die bekerwedstrijd zaterdag beginnen. "Dat wordt dus twee dagen later", verzucht trainer Van Eck.[tweet:body:https://twitter.com/TwanSpierts/status/693149177338003457]
Vorig jaar ook alHet is niet de eerste keer dat FC Den Bosch problemen heeft met de lichtmasten. Een jaar geleden, ook in de wedstrijd tegen Sparta, hield één van de masten er ook mee op. De wedstrijd lag daardoor toen een half uur stil.[Tweet:body:https://twitter.com/evwonderen/status/693155444160905220][Tweet:body:https://twitter.com/mijnfcdenbosch/status/693169089137786880][Tweet:body:https://twitter.com/mijnfcdenbosch/status/693169278296723457][Tweet:body:https://twitter.com/mijnfcdenbosch/status/693169726156115968]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.