Ook met Ogbeche kan Willem II niet winnen, 0-0 tegen Heracles: 'Wel een terechte uitslag'

29 januari 2016 om 22:54 • Aangepast 21 november 2020 om 13:01
nl
Willem II heeft ook de vierde wedstrijd na de winterstop niet weten te winnen. De Tilburgers kwamen vrijdagavond thuis tegen Heracles Almelo niet verder dan 0-0. Daar kon ook de nieuwe spits Bartholomew Ogbeche weinig aan veranderen.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Bij Willem II werd reikhalzend uitgekeken naar het debuut van de van SC Cambuur overgekomen Nigeriaan. De Tilburgers komen namelijk moeizaam tot scoren. De hoop was aan het begin van het seizoen nog gevestigd op de van Ajax gehuurde Richairo Zivkovic. Diens optredens stelden trainer Jurgen Streppel echter zelden tot tevredenheid, waardoor de jongeling vermoedelijk al snel weer uit Tilburg vertrekt.
[tweet:body:https://twitter.com/WillemII/status/693174688034463748]    Ogbeche werd bij zijn eerste optreden direct vaak gezocht door zijn nieuwe ploeggenoten, maar dat leidde zeker voor rust nog niet tot grote kansen. Net als dinsdag in de Amsterdam ArenA tegen Ajax (0-0) hield Heracles het achterin goed dicht. Alleen in het slot van de eerste helft kon Willem II, waar naast Ogbeche ook linksback Rochdi Achenteh voor het eerst meedeed, tot een paar schoten komen.   AlertWat dat betreft deed Heracles het wat beter. Zo was Iliass Bel Hassani al na veertig seconden dicht bij een treffer, maar toonde doelman Kostas Lamprou zich alert. De Griek had daarna ook goed het oog op schoten van opnieuw Bel Hassani en Jaroslav Navratil. Ook na rust was Bel Hassani de gevaarlijkste man bij Heracles. Hij trof na krap een uur spelen na een dribbel de lat. Vlak daarvoor mochten de gasten niet klagen toen arbiter Ed Janssen de bal na een overtreding van Mike te Wierik op Lucas Andersen weigerde op de stip te leggen.   In het slot was het vooral Willem II dat op jacht ging naar de winnende treffer. Streppel brachtde van Anderlecht gehuurde Andy Kawaya  binnen de lijnen, maar ook de Belgische vleugelspits kon de Tilburgers niet aan de gewenste driepunter helpen.
Reactie Jordens Peters: 'Gedomineerd, maar niet genoeg'"We hebben gedomineerd, maar het was niet genoeg voor de overwinning. Met 0-0 kan ik leven. Het is ook een nieuwe afstemming, met die nieuwe spelers in de basis. En Heracles is de nummer vijf op de ranglijst die hier komt om op een gelijkspel te gokken. Dat is een compliment voor ons. Maar ik had het wel graag beloond gezien."
Reactie debutant Rochdi Achenteh: 'Zwaar'"Hoe het ging? Zwaar. Zware benen, kramp. Maar mijn laatste wedstrijd in het eerste van Vitesse was een maand of vijf geleden. Jammer dat we niet gewonnen hebben, we hebben wel gevochten als leeuwen. Uiteindelijk 0-0, ik kan er wel een beetje mee leven."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.