'VDL blijft altijd een familiebedrijf', Wim van der Leegte peinst niet over beursgang

30 januari 2016 om 16:41
nl
VDL blijft altijd een familiebedrijf en zal nooit naar de beurs gaan. Dat heeft VDL-topman Wim van der Leegte in een convenant met zijn kinderen laten vastleggen. "Ik heb gezien wat er gebeurt als je van familiebedrijf overstapt naar de beurs. Daar wordt het niet beter van."
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Aan het eind van dit jaar treedt Van der Leegte terug als directeur van het familiebedrijf. Hij draagt VDL dan over aan zijn kinderen Pieter, Jennifer en Willem.
'Heb ze kapot zien gaan'Volgens Wim van der Leegte waren zijn drie kinderen het erover eens dat VDL nooit naar de beurs moet gaan. In het convenant staat dat wie zijn aandeel ooit wil verkopen, dat alleen kan aanbieden aan broer of zuster. "Ik dacht: dan kan ik het maar het beste gelijk opschrijven" zegt Van der Leegte in een interview in De Volkskrant.
"Ik heb aan Philips en DAF gezien wat er gebeurt als je van familiebedrijf overstapt naar de beurs. Daar wordt het niet beter van. Ik heb KLM naar Air France zien gaan, ik heb Fokker kapot zien gaan. Dat moet je zien te voorkomen."
87 bedrijvenSinds de oprichting in 1953 is VDL Groep uitgegroeid tot een onderneming met 87 bedrijven. Er werken zo’n 10.500 mensen. VDL Groep draait een omzet van 2,5 miljard euro.
VDL Groep houdt zich bezig met de ontwikkeling, productie en verkoop van halffabricaten, bussen en de overige eindproducten en de assemblage van auto's. Het hoofdkantoor zit in Eindhoven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.