'Het was een echte inhaalrace, dit voelt geweldig', wereldkampioen Thalita de Jong dolblij

30 januari 2016 om 18:19 • Aangepast 21 november 2020 om 13:01
nl
Supertrots is ze, de kersverse wereldkampioene veldrijden. Thalita de Jong uit Ossendrecht kan nauwelijks geloven dat zij de beste veldrijdster ter wereld is. "Ik had een slechte start, maar een geweldig einde van de race."
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

De Jong won zaterdagmiddag in het Belgische Heusden-Zolder het WK veldrijden. Na een moeizame start wist ze met een fabelachtige inhaalrace haar concurrenten af te troeven.
'Power in benen'"Het moet de komende uren nog even tot me door gaan dringen", vertelt Thalita de Jong. "Het begon zo slecht, maar ik wist dat ik de powers in mijn benen had om te winnen." De 22-jarige De Jong begon pas twee jaar geleden met het crossen op de fiets. Razendsnel klom ze op naar de top van het veldrijden.
Na de overwinning werd De Jong gefeliciteerd door Marianne Vos, die dit seizoen geen veldritten rijdt. "Marianne vertelde me dat ze apetrots is. Om dat te horen, dat voelt geweldig! Ik ben heel erg blij."

Wachten op privacy instellingen...

'Enorm spannend'De moeder van Thalita stond tijdens de race te trillen op haar benen. "De laatste ronde was enorm spannend. Toen ze over de finish kwam, zakte ik bijna door mijn knieën van blijdschap."
Ongelooflijk, zo noemt Yvonne de Jong de wedstrijd van haar dochter. "Nog maar een paar weken geleden had ze de rood-wit-blauwe trui aan. En nu wereldkampioen. Te gek!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.