Video

Sanne van Paassen neemt afscheid na behalen top 10, 'Normaal kak ik in, nu bleef ik inhalen'

30 januari 2016 om 19:47
nl
Terwijl de nieuwe generatie in één keer de troon besteeg, sloot de oude generatie af. Een kleine twee minuten na de nieuwe wereldkampioene Thalita de Jong kwam provinciegenoot Sanne van Paassen over de meet van haar laatste WK. "Top 10. Gewoon mooi."
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

"Ik ga dadelijk huilen", zegt ze voor de camera met de modder op het gezicht. Sanne van Paassen kwam nog geen minuut eerder als tiende over de meet van het WK en besefte toen pas dat haar loopbaan bijna gedaan is.
LEES OOK: Thalita de Jong uit Ossendrecht is wereldkampioen veldrijden in Heusden-Zolder
"Ik ben er totaal niet mee bezig geweest", zegt Van Paassen met haar kenmerkende schaterlach. "Alleen met de wedstrijd. Ik heb het goed gedaan, het was een mooie race. Normaal kak ik in tegen het einde, nu bleef ik maar inhalen. Ik reed lekker, dit was het hoogst haalbare."
Mooie afsluiterTrots is Van Paassen. Op haar winnende provinciegenote Thalita de Jong en op haar eigen jaren. Ze voelt zich bevoorrecht dat ze onderdeel was van het circus, maar eerder deze week liet ze weten te stoppen met veldrijden.
Voor Van Paassen is het tijd voor een maatschappelijke carrière. Het wereldkampioenschap moest een mooie afsluiter worden. En dat werd het.
LEES OOK: 'Het was een echte inhaalrace, dit voelt geweldig', wereldkampioen Thalita de Jong dolblij
'Echt happy'"Ik ben echt happy dat ik zo kan afsluiten. Dit is heel mooi. Het is mooi geweest." Ze zegt het geraakt, maar zonder te huilen. "Nou, dat scheelt niet veel. Zeg, ik ben er weg van." Nog een lach. "Doei."
LEES OOK: Fiets bij WK veldrijden in beslag genomen, omdat er een motortje op zou zitten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.