Airsoftbond verbiedt airsoft in carnavalskleren, want spel moet serieus zijn

30 januari 2016 om 20:25 • Aangepast 21 november 2020 om 13:01
nl
Airsoft spelen, oftewel schieten met kleine balletjes voor de fun, mag in Helenaveen niet met carnavalskleren. Spelers mogen alleen een potje 'airsoften' als ze als militair of als agent zijn verkleed. De gemoederen lopen hierdoor op in het Peeldorp.
Profielfoto van van der Straaten Agnes
Geschreven door
van der Straaten Agnes

Het Airsoft Training Center in Helenaveen dacht de doorgaans rustige carnavalsvrijdag op te leuken door een airsoftskirm, zeg maar een airsoftpartijtje, te organiseren waarbij iedereen in carnavalspak mag komen. Aanvallen in tutu en je verdedigen als konijn. Wie ziet dat niet zitten?
'Serieuze sport'Nou, daar dacht de Nederlandse Airsoft Sportbond, de NABV, wél anders over. Volgens directeur Gerard Timmers is airsoft een serieuze sport en dus geen vermaak. Een militair pak mag wel gedragen omdat het een militaire simulatiesport is.
"We hebben de ministeriële vrijstelling voor het gebruik van airsoftwapens gekregen voor de serieuze beoefening van de sport. In carnavalskleren spelen, noem ik niet serieus", aldus een zakelijke Timmers. "Straks gaan we met Kerstmis als kerstman en met Pasen als paashaas, dan is het hek van de dam."
VermaakEigenaar Dave Broekhuizen van het airsoftcentrum in Helenaveen vindt de opstelling van de bond veel te ver gaan. "Natuurlijk is airsoft een serieuze sport, maar de meesten hier spelen het gewoon voor het vermaak", aldus Broekhuizen. "De bond slaat de plank volledig mis."

Ook op Facebook reageren veel spelers boos op de opstelling van de Airsoftbond. "De enige verplichting is het dragen van goedgekeurde oogbescherming", zo zegt iemand als reactie op Facebook. Een ander roept op om gewoon in carnavalskleding te komen vrijdag.
DiscussieDave Broekhuizen heeft officieel zijn oproep om in carnavalskleding te komen ingetrokken, maar zegt er niets aan te kunnen doen als mensen toch verkleed komen. "De bond komt vrijdagavond controleren, dan moeten ze zelf maar in discussie gaan met de mensen die verkleed zijn. Ik doe het niet", aldus een boze Broekhuizen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.