Video

Paniek na grote vechtpartij en mogelijke schoten in café de Graanbeurs in Breda [VIDEO]

31 januari 2016 om 16:03
nl
De politie heeft zaterdagnacht café de Graanbeurs in de Reigerstraat ontruimd na een heftige vechtpartij. Daarbij zou mogelijk ook geschoten zijn, werd 's nachts gemeld. Rond kwart voor vier alarmeerde een beveiliger de politie. Op het moment van de vechtpartij waren er vijf- tot zeshonderd man binnen, meldt de uitbater van het café.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ooggetuigen vertellen aan Omroep Brabant dat er een kleine vechtpartij ontstond. Iemand werd geslagen. Daarna liep het uit de hand: twee forse groepen jongeren begonnen barkrukken, flessen en alles wat voorhanden was naar elkaar te gooien. [YouTube:body:https://youtu.be/we4y9CVLzRw]
'Ze gooiden met volle drankflessen'"Mensen zaten onder het bloed en waren aan het vechten met allerlei dingen. Andere jongeren verstopten zich achter de bar. Bij sommige mensen zag je echt pure angst in de ogen", meldt een ooggetuige die anoniem wil blijven.
Datzelfde verhaal wordt verteld door iemand anders die in het café was. "Er werd iemand geslagen met een barkruk. Daarna brak er paniek uit en begonnen mensen weg te rennen. Toen brak het pas echt los: er werden ijsbakken gegooid en sommige mensen pakten volle drankflessen uit de koeling en gooiden daarmee. Al was het niet eens echt duidelijk of ze wel door hadden waar ze het heen gooiden."
Uitbater: 'Er is volgens mij niet geschoten'Uitbater Raymon Elzerman van de Graanbeurs stelt dat er niet is geschoten. "De politie heeft geen kruitsporen of kogels gevonden. Wel was er een flinke vechtpartij tussen twee groepen van allebei een man of acht." De uitbater zegt dat de situatie vrij snel onder controle was en dat de ontruiming goed verliep.
Politie: 'lichte verwondingen bij het naar buiten rennen'Toegesnelde agenten zagen bij De Graanbeurs grote groepen stappers snel naar buiten komen. Een paar stappers is tijdens het naar buiten gaan licht gewond geraakt. Ambulancepersoneel heeft hen ter plekke behandeld. Mogelijk liepen ze verwondingen op door rondvliegend glas.
Getuigen verklaarden tegen de politie dat ze meerdere schoten hoorden en een wapen zagen. Dat hebben de ooggetuigen die hun verhaal bij Omroep Brabant deden niet gezien.
CamerabeeldenDe politie heeft het hele pand doorzocht, maar geen wapen gevonden. Ook werden er geen gewonden aangetroffen. Er is nog niemand aangehouden.
De rechercheurs hebben camerabeelden uitgekeken en getuigen gehoord.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.