Tilburgse Nanah Dae 'superblij' na winst bij De Grote Prijs van Nederland

31 januari 2016 om 09:25
nl
De Tilburgse mc Nanah Dae is in de zevende hemel. Zaterdag won ze in de Melkweg in Amsterdam de belangrijkste muziekprijs van Nederland voor aanstormend talent: De Grote Prijs van Nederland. "Ik was bloednerveus, maar het ging top. Ik stond voor het eerst met vier dansers en een saxofonist op het podium. Ik dacht dit ben ik. Het was echt de geboorte van Nanah Dae."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

Ze versloeg vijf medefinalisten in de categorie hiphop, waaronder rapper Djé-Rimo uit Den Bosch. "Het was heel hectisch en zo spannend. Niet normaal. Blijkbaar heb ik het heel goed gedaan. Ik ben echt superblij."
[YouTube:body:https://youtu.be/gtzNmXMABS0]
Eerdere winnaarsDe Grote Prijs van Nederland is de jaarlijkse muziekprijs voor de beste live-act. Eerdere bekende winnaars en finalisten zijn Ali B, Kraantje Pappie, Mr. Polska, Total Touch, Lois Lane en de Heideroosjes. Niet de minste dus. Maar Nanah Dae houdt haar hoofd koel. Ze zit op de artiestenopleiding in Tilburg. "Ik grapte al na de winst. Ik blijf gewoon thuis, maar ik ben nou eenmaal student. Ik maak mijn opleiding gewoon af. Gaat goed komen."
De andere grote winnaar was De Blupaint Band die de prijs voor beste band mee naar huis nam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.