Video

Kevin van Veen geblesseerd bij debuut SC Cambuur

1 februari 2016 om 12:12
nl
Kevin van Veen is in zijn eerste wedstrijd voor SC Cambuur meteen geblesseerd geraakt. De aanvaller verliet in de wedstrijd Jong Cambuur - Jong AZ voortijdig het veld. Van Veen had lichte liesklachten maar traint morgen weer mee.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De transfer van de Eindhovenaar kwam maandag definitief rond. De spits wordt voor een half jaar gehuurd van het Engelse Scunthorpe United.Van Veen: 'Daar had ik het prima naar mijn zin. Alleen speelde ik daar niet op mijn favoriete plek. Ik ben een aanvaller en daar stond ik op het middenveld.'
FC Twente ook in raceFC Twente toonde ook interesse maar uiteindelijk werd het SC Cambuur: 'Die club trok aan het langste eind, ze hebben heel snel gehandeld. Ik hoop hier veel goals te maken. Spelen bij een club in de eredivisie is goed voor je CV. Ik kan hier laten zien wat ik kan. Ik wil die kans pakken'.
Terug naar Engeland'Over een half jaar wil ik wel weer terug naar Scunthorpe United', aldus de gretige aanvaller. Want hij wil slagen in Engeland: Van Veen: 'Ik heb daar een "unfinished business". Ook daar wil ik laten zien wat ik kan, ik ben nog niet klaar daar'.
Cambuur staat voorlaatste in de eredivisie. De club zocht een spits nadat Bartolomew Ogbeche overstapte naar Willem II. Eerder deze week legde de club ook al PSV'er Rai Vloet voor een halfjaar vast.
VoetbalcarrièreVan Veen doorliep de jeugdopleiding van PSV en kende een opmerkelijke carrière. Hij debuteerde in het betaald voetbal voor Helmond Sport, maar keerde niet lang daarna terug naar de amateurs.
Via Dijkse Boys, UDI ’19 en JVC Cuijk knokte hij zich vervolgens terug naar de profafdeling van het Nederlandse voetbal en vestigde definitief zijn naam bij FC Oss. Hier scoorde hij aan de lopende band (16 doelpunten in 20 wedstrijden) en wist daarmee een transfer naar Scunthorpe United af te dwingen. Vorige maand nam Van Veen het met Scunthorpe in de FA Cup nog op tegen Chelsea (2-0 verlies red.).
'Man naar het hart van Cambuur'Hoofdtrainer Henk de Jong van SC Cambuur is blij met zijn nieuwe spits: “Kevin van Veen is een man naar het hart van Cambuur. Hij kan hier een echte cultspeler worden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.