Wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong slaapt in regenboogtrui: 'Ik ben er zó blij mee!'

31 januari 2016 om 13:46
nl
Ze is er terecht nog steeds een beetje van ondersteboven. De 22-jarige Thalita de Jong uit Ossendrecht is sinds zaterdagmiddag wereldkampioen veldrijden. “Het is nog steeds een beetje moeilijk te bevatten, maar ik ben zo blij ermee”, zegt ze in Sportlunch bij Omroep Brabant radio.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De Jong is er zo blij mee dat de regenboogtrui die ze als wereldkampioen ontvangt niet uit is gegaan. “Ik heb er vannacht in geslapen”, zegt ze lachend. “Inmiddels heb ik ‘m wel uitgedaan en in de was gegooid. Maar toen ik vanochtend opstond was het nog steeds ongelooflijk.”
De hele zaterdag was een groot feest voor de 22-jarige. “Ik kwam thuis en ik werd opgewacht door de Prins en de Nar en een fanfare. Verder stonden vrienden, vriendinnen en mensen van de fanclub te wachten onder een lichtgevende poort. Uiteindelijk liepen we de polonaise door de straat.”
'Ik dacht: het is over'De ontlading was hard nodig na de zwaarbevochten overwinning. “De start heb ik echt finaal gemist. Ik weet nog dat ik dacht: de wedstrijd is over, ik ga proberen om er van het klassement iets van te maken. Maar toen ging ik zo hard dat ik allemaal anderen inhaalde en uiteindelijk de kopgroep zag.”
Die zag De Jong en die ging ze voorbij. “Ik zette even aan op het zwaarste stuk. Toen had ik een gaatje, trok door en Sanne Cant lag eraf. Daarna wist ik dat ik tempo moest houden en dat ik daarna gewonnen had.”
'Ik heb geen motor in m'n fiets, wel in mijn benen'Haar wereldkampioenschap werd zaterdag wel enigszins overschaduwd door het nieuws over een motortje dat gevonden is in de fiets van de Belgische topfavoriete Femke van den Driessche. “Ja, daardoor werd mijn winst een beetje op de achtergrond gezet.”
“Ik weet niet zo goed wat ik daar van moet vinden”, zegt De Jong. “Ze heeft echt buitengewoon goed gereden de laatste tijd. Toen ik tegen haar reed ging ze wel verdomd sterk de berg op. Je denkt er wel over na, maar we weten gewoon niet hoe het zit. Die motor zit bij mij in ieder geval in m’n benen, ik ga genieten van mijn gewonnen trui!”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.