Video

Mathieu van der Poel vijfde bij wereldkampioenschap veldrijden: 'Niet de dag waar ik op gehoopt had'

31 januari 2016 om 17:07 • Aangepast 21 november 2020 om 13:00
nl
Mathieu van der Poel is er niet in geslaagd om zijn wereldtitel bij het veldrijden te prolongeren. Op het WK veldrijden in het Belgische Zolder werd hij vijfde. De titel ging naar Belg Wout van Aert. Van der Poel liep tijdens de wedstrijd een flinke achterstand op toen hij met zijn voet klem kwam te zitten in het wiel van Van Aert.
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Van der Poel slipte weg in een bocht en kwam vervolgens met de sluiting van zijn schoen vast te zitten tussen de spaken van de latere winnaar. Het duurde behoorlijk lang voordat hij zijn schoen weer uit het wiel had getrokken.

Wachten op privacy instellingen...

De Belg had blijkbaar minder last van deze opstopping en fietste dus naar de winst. Tweede werd de Nederlander Lars van der Haar. David van der Poel, de broer van Mathieu, werd zesde en Lars Boom eindigde als veertiende.
'Niet de dag waar ik op hoopte'“Het was niet de dag waar ik op gehoopt had”, sipte Van der Poel na afloop. “Ik heb iets te lang gewacht om mezelf te herpakken nadat ik met mijn voet in het wiel van Wout terecht was gekomen.”

“Ik ben niet in paniek geraakt, maar kreeg wel een mentale knauw. Ik had al snel door dat het moeilijk zou worden om te winnen omdat de benen niet super waren, maar na daarna had ik ook niet meer de moed om ervoor te vechten.”

Wachten op privacy instellingen...

Mathieu was topfavorietVan der Poel gold in Zolder als een van de topfavorieten. Hij won immers vorige week met overmacht de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide door zijn Vlaamse rivalen allemaal op een hoop te rijden. “Ik heb het gevoel dat ik het WK alleen maar kan verliezen”, zei hij eerder deze week. “Misschien lastig, maar ik leg het mezelf wel op. Er telt maar één plaats, dat witte truitje met die baantjes.”
Van der Poel werd vorig jaar in zijn eerste jaar bij de profs meteen wereldkampioen. Door een knieblessure stond hij tot november aan de kant en was er geen kans op resultaten in de diverse klassementen. Sinds zijn rentree is Van der Poel amper te kloppen. In 2016 was hij tot zondag nog ongeslagen.
Talitha de JongTalitha de Jong zorgde zaterdag wel voor een Brabants feestje in België. De Ossendrechtse won voor de eerste keer in haar carrière de wereldtitel.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.