Video

David van der Poel en Lars Boom wel tevreden na WK veldrijden: 'Een fantastisch gevoel'

31 januari 2016 om 21:13 • Aangepast 21 november 2020 om 12:59
nl
Was de vijfde plek op het WK veldrijden voor Mathieu van der Poel een teleurstelling; zijn oudere broer David reed zondag een prima wedstrijd. Hij eindigde als zesde. Oud-wereldkampioen Lars Boom kwam als 14e over de meet. ‘Een mooi resultaat’.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

David van der Poel nam tijdens de koers op enig moment zijn kleinere broertje zelfs op sleeptouw. Dat gebeurde kort nadat Van der Poel junior met zijn voet was vast komen te zitten in het wiel van de latere winnaar Wout van Aert.
“Die zesde plek is een beetje onverwacht, maar het is een fantastisch gevoel om zo te kunnen rijden. Dit was een van mijn beste dagen van het seizoen”, zei Van der Poel, die te doen had met zijn broertje. “Matje komt hier om te winnen. Hij had nog derde kunnen worden, maar dat zegt hem niks.”

Wachten op privacy instellingen...

TevredenLars Boom, die in 2008 de regenboogtrui won, was eveneens een blij man. De Vlijmenaar, die in december bij zijn rentree in het veld op hetzelfde parcours bijna werd gedubbeld, startte als 59e en eindigde als veertiende. “Ik ben tevreden. Het ging hard en het was een mooie cross. Ik ben blijven knokken en vechten en dan is dit een mooi resultaat.”
Boom trok tijdens de wedstrijd samen met Stan Godrie uit Zundert op, die een plek voor zijn provinciegenoot 13e werd. Boom: "We hebben elkaar goed afgelost. Hij op de stukken die voor mij lastig waren, en andersom ook. En samen over de finish, mooi."
Corne van Kessel uit Veldhoven werd 18e, Niels Wubben uit Dorst 25e.

Wachten op privacy instellingen...


Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.