Ondanks stunt geen titel voor Eefje Muskens in India: 'Teleurstellend einde'

31 januari 2016 om 22:14
nl
Eefje Muskens is er niet in geslaagd het Grand Prix Gold-toernooi in het Indiase Lucknow op haar naam te schrijven. De Goirlese moest zondag tijdens de finale - samen met Selena Piek - haar meerdere erkennen in het Zuid-Koreaanse koppel Jung Kyung-eun/Shin Seung-chan. Het duel eindigde in 15-21 en 13-21.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Piek en Muskens verrasten zaterdag nog door in de halve finale af te rekenen met de Zuid-Koreaanse wereldtoppers Chang Ye-na en Lee So-hee. Die waren in Lucknow als eerste geplaatst.
Aanleunen tegen wereldtopMuskens en Piek lieten met die zege zien dat ze steeds dichter tegen de wereldtop aanleunen. Piek en Muskens staan inmiddels achtste op de wereldranglijst en maken grote kans op deelname aan de Olympische Spelen in Rio.   Het Nederlandse koppel verloor tot aan de finale geen game, maar had in de strijd om het goud geen passend antwoord op het Koreaanse spel. "Zo scherp als wij in de halve finale waren, zo scherp waren de Koreanen nu", analyseerde Piek. Na 39 minuten was de wedstrijd voorbij. "Een teleurstellend einde van een mooi toernooi. De Koreanen waren erg goed en gaven ons een 'hard time on court'."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.