United Airlines trakteert passagiers bij ontbijt op stroopwafel uit Nieuwkuijk

1 februari 2016 om 12:08
nl
Het uitspreken van de naam van de lekkernij zal wellicht meer tijd kosten dan het wennen aan de smaak ervan. Thijmen Peter de With weet het zeker. De directeur van Daelmans Banket in Nieuwkuijk is ervan overtuigend dat de stroopwafel die door zijn bedrijf op de markt wordt gebracht, ook in Amerika zal aanslaan.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Te beginnen bij United Airlines. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is gevallen voor de originaliteit en geur van het Brabantse product. Vanaf deze maandag worden al haar reizigers getrakteerd op lekkers uit Nieuwkuijk.
Aandacht getrokken op beursMaar hoe is deze samenwerking eigenlijk tot stand gekomen? De With: “Wij staan geregeld op beurzen en op één van die beurzen wisten we de aandacht te trekken van United Airlines.”
“Het bedrijf zocht een positief en spraakmakend product en had direct belangstelling voor onze stroopwafels. Een ontzettend leuke Nederlandse traditie, vonden ze, en dat blijkt ook wel uit de manier waarop ze ons product hebben gecommuniceerd.” De Amerikanen kenden het gebruik nog niet om een wafel op een kopje thee te leggen waardoor je binnen twee minuten een heel lekkere warme wafel met zachte caramelsmaak krijgt.    
Uitspraak van de lekkernijDe passagiers krijgen het bij het ontbijt gereserveerd, maar weten ze ook hoe deze zoetigheid moet worden uitgesproken? Als ‘stroepweefel’? De With: “Nee hoor, we staan erop dat de Nederlandse benaming wordt gehanteerd. Ik weet het, een dubbele ‘oo’ ligt wat moeilijk in het Amerikaans taalgebruik, al komt dat goed.”
Als de stroopwafel maar vaak genoeg voorbij komt, horen we hem denken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.