Mechelse herder doodgestoken in uitlaatgebied De Put bij Wagenberg

1 februari 2016 om 15:05 • Aangepast 21 november 2020 om 12:58
nl
In hondenuitlaatgebied De Put bij Wagenberg is zondagmiddag een hond doodgestoken. Dat meldt de wijkagent.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Een 50-jarige man uit Made liet zijn Mechelse Herder en een zwarte jachthond rond drie uur 's middags uit in het losloopgebied. Daar viel zijn herdershond een klein wit hondje aan. Alle honden liepen los.
Hond werd bij nekvel gepakt en meegesleurdHet baasje van de herdershond riep nog naar de eigenaren van het witte hondje dat zij zijn hond maar weg moesten sturen.
Dat deden ze niet. Eén van de eigenaren van dat hondje pakte de herdershond vervolgens in zijn nekvel vast en sleepte hem een paar meters mee. Het baasje van de herder zag dat zijn hond aan de kant werd geduwd en op de grond bleef liggen.
Toen hij bij zijn hond ging kijken, zag hij bloed bij de nek van zijn hond. De Mechelse herder was dood. De dader liep ondertussen verder en verdween uit het zicht.

Wachten op privacy instellingen...


Beduusd van brute actieHet baasje van de herdershond is nog met zijn huisdier naar de dierenarts gegaan, daar bleek het dier inderdaad gestoken te zijn.
Het baasje was zo beduusd van de brute actie dat hij geen signalement heeft kunnen onthouden van de daders.
Schrik De schrik zit er bij sommige wandelaars goed in. "Ik vind het gewoon doodeng, dat hier iemand rondloopt met een mes," aldus een vrouw met een grote labrador. Toch is er ook wel ergens begrip voor de man die heeft gestoken. Veel van de hondeneigenaren vinden namelijk wel dat je je hond wel onder controle moet houden. "Maar neersteken, dat doe je niet," aldus een man.
De daders kwamen waarschijnlijk met een grijze auto naar het uitlaatgebied. De politie is op zoek naar getuigen of naar mensen die de daders herkennen aan de omschrijving.
AangifteDe eigenaar van de dode hond heeft aangifte gedaan. Het is niet bekend of het witte hondje gewond is geraakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.