Video

Glossy wereldprimeur voor monniken van abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot

1 februari 2016 om 13:56
nl
Ze hebben een wereldprimeur, de monniken van abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven in Berkel-Enschot. Ze hebben een glossy gemaakt. Niet vol glitter en glamour, maar over het sobere kloosterleven.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Ieder jaar komen er 120.000 bezoekers naar de abdij. Die mogen rondkijken in de bouwerij, maar rondleidingen door het klooster worden  niet meer gegeven. Broeder Bernardus: "Het klooster is echt afgescheiden. Dat heeft onder meer te maken met ons gastenhuis. Daar komen mensen voor de rust en de stilte. Die zitten niet te wachten op hele hordes toeristen die komen kijken." Toch krijgen de broeders vaak de vraag hoe hun leven er uitziet. Daarom geven ze nu met deze glossy een inkijkje in hun leven.
Glitter en glamourDe glitter en glamour van de glossy staat wel in contrast met de sobere levensstijl van de broeders in de abdij. Broeder Bernardus: "We vroegen ons wel af waar we aan gingen beginnen. Maar we zagen het ook als een uitdaging."
In het blad wordt onder meer beschreven hoe een dag uit het leven van een monnik er uitziet. Broeder Bernardus: "We laten zien hoe ons werk en ons leven is, maar ook hoe de economie van een klooster is."
Geen buitenaardse wezentjesBroeder Bernardus denkt dat veel lezers verbaasd zullen zijn over hun dagelijks leven. "Ik denk dat het voor veel mensen een verrassing is dat wij gewoon met twee benen in de maatschappij staan. Veel mensen zien ons als een soort buitenaardse wezentjes die zich terugtrekken achter een kloostermuur. Ik denk dat het voor veel mensen een verrassing is, dat we net gewone mensen zijn."
De glossy heet Stilleven en is te koop in de kloosterwinkel van de abdij en via hun webwinkel kloosterwinkelonline.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.