Kenny B, Kovacs en Fresku in de race voor Edison 2016: ook Bredase videoclip De Staat maakt kans - Omroep Brabant

Kenny B, Kovacs en Fresku in de race voor Edison 2016: ook Bredase videoclip De Staat maakt kans

1 februari 2016 om 15:47
nl
De oudste muziekcompetitie van Nederland is dit jaar overgoten met een Brabants tintje. Niet één of twee, maar zes artiesten uit onze provincie maken in maart kans op een Edison. In de categorie pop is de Eindhovense Kovacs genomineerd met haar gelauwerde debuutalbum ‘Shades of Black’. Zij neemt het onder andere op tegen Tilburger Kenny B.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Dat heeft de jury van Edison, onder voorzitterschap van Leon Verdonschot, maandag bekendgemaakt.
Fresku, Django en HenkIn de categorie Hiphop is de Eindhovense Fresku een van de kanshebbers, met zijn album 'Nooit meer Terug'. Fresku neemt het op tegen New Wave (met het gelijknamige album New Wave) en tegen Sef (In Kleur).
In de categorie Volksmuziek zelfs twee Brabantse kanshebbers. Django Wagner uit Nuenen en Henk Bernard uit Sint-Michielsgestel zijn genomineerd, net als Tino Martin. [Tweet:body:https://twitter.com/NPORadio2/status/694132111977086976]
Witch DoctorIn de categorie Videoclip behoort De Staat tot de genomineerden. De videoclip ‘Witch Doctor’ is bedacht en gemaakt door het Bredase bedrijf Studio Smack. De animators werkten ruim negen maanden aan de clip die door kenners ronduit spectaculair wordt genoemd. De Staat neemt het onder andere op tegen Anouk.[YouTube:body:https://youtu.be/0ttGgIQpAUc]
Treur Niet (Ode Aan Het Leven) van Diggy Dex en de Eindhovense zanger JW Roy is tot slot genomineerd als beste liedje.
PrijsuitreikingDe beeldjes worden maandag 21 maart uitgereikt in The Harbour Club in Amsterdam. De Edison is de oudste muziekprijs in Nederland en wordt sinds 1960 uitgereikt in de genres klassiek, jazz en pop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.