Video

Rood-witte trots over de grens: ook in Chili, Finland en Amsterdam dragen ze de Brabantsjaal

1 februari 2016 om 16:03
nl
Weinig Chilenen of Finnen zullen de betekenis weten achter de rood-wit geblokte Brabantsjaal. Maar dat de sjaal ook buiten Brabant gedragen wordt, is zeker. Volgens de binderij achter de sjaal gaat het product in de aanloop naar carnaval als zoete koek over de toonbank. Ze worden natuurlijk besteld in Brabant, maar ook over de grens.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

Bij verzendhuis Hexspoor in Boxtel draaien ze momenteel overuren om alle bestellingen nog dezelfde dag te kunnen versturen. "De Brabantsjaal is op dit moment wel echt het meest bestelde product", legt Susanne Bolck van Hexspoor uit.
Brabantsjaal in AmsterdamDie bestellingen komen niet alleen uit Brabant, blijkt uit een inventarisatie van de bestellingen. "De Brabantsjaal is op 342 plaatsen in Nederland besteld."  
Zo veel plaatsen kent Brabant niet, dus die bestellingen moeten toch ook vanuit elders in Nederland zijn gegaan. "Dat klopt, we krijgen ook veel bestellingen uit Amsterdam, Amstelveen en Almere bijvoorbeeld", vertelt Bolck. "Maar zelfs vanuit Chili, Finland en Frankrijk komen bestellingen binnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.