Iraans vrouwenroeiteam traint in Tilburg voor Olympische Spelen in Rio

1 februari 2016 om 17:59
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Iraans nationaal vrouwenroeiteam traint in Tilburg
Het nationaal Iraanse vrouwenroeiteam traint de komende vijf weken in Tilburg. De vrouwen bereiden zich voor op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Maandagmiddag werd het water bij de Tilburgse Open Roeivereniging voor het eerst getest door de Iraniërs.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Apetrots is Tilburger Aernout  Bakels dat de Iraanse vrouwen op 'zijn' water komen trainen voor de Olympische Spelen. De Iraniërs verkozen Tilburg boven het Spaanse Sevilla. Dat is te danken aan de bekendheid van Bakels in Iran.
Sinds 10 mei 2012 is de Tilburgse ondernemer wereldrecordhouder roeien over een afstand van 200 kilometer en is hij beroemd in Azië. In Iran heeft hij daardoor status. Bakels kon de Iraniërs ervan overtuigen dat Tilburg de ideale plek is om te trainen.
Wereldberoemd, behalve in NederlandDe vrouwen roeien op het Wilhelminakanaal, vlakbij de Beekse Bergen. "In Nieuw-Zeeland, Australië, België en Duitsland weten ze allang dat het water van de Tilburgse Open Roeivereniging ideaal is om te trainen", zegt Aernout Bakels, "Alleen omdat ze in Amsterdam een grotere mond hebben, denken ze in Nederland dat daar het beste water ligt."[Tweet:body:https://twitter.com/renevanhoof/status/694164038708764672]
Beter weerDe dames uit Teheran moesten maandag uren wachten voordat hun materiaal gereed was om het water mee op te gaan. Nog wat onwennig gingen ze roeien. Maar enthousiast zijn ze zeker. Zelfs het weer is in Tilburg beter om te roeien dan in Teheran, laat een roeister weten.

Wachten op privacy instellingen...