Al 750 cupcakes verkocht voor zieke Lotte uit Oisterwijk

1 februari 2016 om 18:16
nl
Groep 3 van basisschool De Molenhoek in Oisterwijk blijkt een kei in het verkopen van cupcakes. Binnen een mum van tijd zijn er al meer dan 750 cupcakes besteld. De klas verkoopt de gebakjes om hun zieke klasgenootje Lotte Donkers te steunen.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Bij het zesjarig meisje werd drie jaar geleden een hersentumor ontdekt. Afgelopen zomer was ze een jaar chemo-vrij en dacht haar familie dat de tumor niet verder zou groeien.
Geld ophalen voor Alpe d'HuzusHelaas was er aan het begin van het schooljaar in september vorig jaar slecht nieuws. De tumor was toch gaan groeien en sindsdien krijgt het kleine meisje weer chemotherapie.
Vader Jochem haalde vorig jaar een flink geldbedrag op voor het onderzoek tegen kanker door mee te doen aan de Alpe d'Huzes. Omdat zijn dochter nog steeds ziek is, gaat hij dit jaar weer meedoen. Samen met Lotte, haar moeder en haar zus gaat hij de Franse berg per fiets bedwingen.
750 cupcakes verkocht in twee dagenIn de klas van Lotte ontstond daarop het idee om samen cupcakes te gaan verkopen om geld op te halen voor het goede doel. Dat bleek een gouden greep, want binnen twee dagen tijd werden er meer dan 750 cupcakes besteld.
"We waren even beduusd van dat grote aantal. We wisten even niet hoe we zoveel cupcakes moesten gaan bakken", laat Esther van der Mout namens de ouders van groep 3 weten.
Gelukkig was er al snel een oplossing. "De lokale bakkers springen bij en gaan geheel belangeloos voor ons bakken." De leerlingen van De Molenhoek gaan ze daarna versieren en bezorgen.
School omgetoverd tot cupcake versiercentrum19 februari is de grote dag. "Dan wordt onze school omgetoverd tot een cupcake versier- en verzendcentrum", legt Van der Mout enthousiast uit. Het hele dorp lijkt mee te leven. "Ik hoorde net zelfs dat de ijscoboer een hele emmer discodip doneert voor het versieren."
Hoeveel cupcakes er al besteld zijn, blijft nog even een geheim. "We gaan in ieder geval met alle leerlingen uit groep 3, 5 en 8 aan de slag op 19 februari. De opbrengst verklappen we nog even niet, dat moet een verrassing blijven voor de familie", aldus Van der Mout.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.