Medaillon van overleden dochter gestolen bij woningoverval in Geffen: ‘Dat doet zeer'

1 februari 2016 om 19:35
nl
De mannen die eind december een huis overvielen in Geffen, namen onder meer een voor de slachtoffers zeer waardevol medaillon mee. Het medaillon was van hun overleden dochter. “Dat ik dat medaillon kwijt ben, vind ik heel erg. Het doet me zeer”, vertelt het vrouwelijke slachtoffer in Bureau Brabant.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De gedachten gaan terug naar 28 december vorig jaar. Het echtpaar kwam rond kwart over acht thuis in hun woning op de Veldstraat in Geffen. Ze keken vervolgens een film, waarin een echtpaar thuis wordt overvallen.
Film wordt werkelijkheidDie film werd plotseling werkelijkheid toen twee gemaskerde overvallers met vuurwapens in hun huiskamer verschenen. Opvallend was dat de daders de achternaam van het echtpaar riepen.  
Een van de overvallers ging met de man naar boven om de kluis, waar het medaillon in lag, te legen. “Hij dreigde een kogel door mijn hoofd te schieten als ik de kluis niet leeg zou halen”, vertelt het slachtoffer. Na tien minuten ging het tweetal weer naar beneden.
RingDaar vroeg een van de overvallers naar de sieraden van de vrouw. “Ik droeg een ring van mijn overleden dochter. Aan de overvaller heb ik gevraagd of ik die ring mocht houden. Dat mocht, maar toen greep hij in mijn handtas.”
Na de overval vluchtten de overvallers, waarschijnlijk in een grijze Mercedes A-Klasse. In Bureau Brabant zijn maandag bewakingsbeelden te zien.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.