Video

Wereldkampioen Thalita de Jong blijft bescheiden: 'Ik ga gewoon weer aan het werk bij de La Place'

1 februari 2016 om 18:20 • Aangepast 21 november 2020 om 12:58
nl
Wereldkampioen veldrijden Thalita de Jong wordt sinds haar overwinning van zaterdag overspoeld door felicitaties. Kaarten, mailtjes, berichtjes, bossen bloemen, ze blijven binnen stromen. De Jong zelf blijft er rustig onder. "Ik ga van de week gewoon weer aan het werk bij de La Place."
Profielfoto van Verhoeven Birgit
Geschreven door
Verhoeven Birgit

Twee dagen na haar overwinning op het WK veldrijden zit Thalita de Jong nog steeds op een roze wolk. "Ik ben nog steeds heel blij. En ik denk dat als ik mag rijden in die mooie regenboogtrui, dat het dan nog meer tot me door zal dringen", zegt De Jong.
Heel veel aandacht"Het is best wel saai zo deze maandag, op de bank zitten en een stukje fietsen", grapt de wereldkampioene. "Het is druk met veel interviews en mensen die langskomen."

Wachten op privacy instellingen...

Gewoon weer aan het werkDe Jong moet wel een beetje aan alle aandacht wennen maar blijft er rustig onder. "Ik ben vandaag gewoon weer gaan fietsen en van de week ga ik weer werken bij de La Place."
Toch geniet ze ook van alle felicitaties. "Ik ben gewoon wereldkampioene geworden en dan mag je ook wel een beetje in de picture staan", zegt ze trots.
Vazen te kortTrotse moeder Yvonne kan het allemaal nog moeilijk bevatten. "Alle aandacht is overweldigend, het moet echt nog even zakken. Ik heb geen vazen meer over voor alle bosjes bloemen", zegt ze lachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.