Afbraak honderd huizen langs dijk in Sleeuwijk komende decennia niet aan de orde - Omroep Brabant

Afbraak honderd huizen langs dijk in Sleeuwijk komende decennia niet aan de orde

1 februari 2016 om 18:43
nl
De dijk bij Sleeuwijk wordt niet verlegd en daarom hoeven honderd huizen niet te worden afgebroken. De gemeente Werkendam heeft dat vorige week aan alle dijkbewoners persoonlijk laten weten. Maandagavond is er een informatiebijeenkomst, waar de mensen die aan de dijk wonen worden geiïnformeerd over alternatieven.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

Twee jaar geleden ontstond onrust in Sleeuwijk over het Deltaplan Werkendam. Volgens dat plan zou de dijk langs de Merwede verlegd moeten worden zodat er meer ruimte ontstond voor water. Dat is nodig bij hoge waterstand. De dijkverlegging zou betekenen dat zo'n honderd huizen en een historisch kerkje afgebroken moesten worden.
Geul door de polderNa de protesten hebben deskundigen naar alternatieven gekeken. Die zijn er. Het belangrijkste onderdeel van het nieuwe plan is een geul in de polder bij Sleeuwijk waar het water opgevangen kan worden. In de polder staan ook huizen maar geen fractie van het aantal huizen langs de dijk. Ook wordt bekeken of de dijk aan de kant van de rivier verstevigd kan worden.
Maandagavond praat de politiek van Werkendam voor het eerst over de alternatieven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.