Tumor geconstateerd en verwijderd bij PSV’er Bob Groenendijk (19): ‘We zijn ontzettend geschrokken’

1 februari 2016 om 21:25 • Aangepast 21 november 2020 om 12:57
nl
Bij PSV’er Bob Groenendijk (19) is afgelopen zaterdag een tumor verwijderd. Dat meldt de club maandagavond op de website. De operatie is goed verlopen, er zijn geen uitzaaiingen geconstateerd.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De negentienjarige verdediger uit Veldhoven herstelt momenteel thuis van de ingreep en zal tenminste twee weken rust moeten houden. “Net als Bob en zijn familie zijn ook wij allemaal ontzettend geschrokken”, reageert technisch manager Marcel Brands. “Dat er direct operatief is ingegrepen, geeft de ernst van de situatie weer.”

Wachten op privacy instellingen...

'We ondersteunen hem in deze zware tijd'Op basis van komende onderzoeken moet duidelijk worden of nabehandeling noodzakelijk is. “We hopen allemaal van harte dat Bob het ergste nu achter de rug heeft en dat hij weer vooruit kan kijken. Ondertussen zullen wij als club er alles aan doen om hem in deze zware tijd te ondersteunen”, licht Brands toe.
Groenendijk speelt vanaf de F-jeugd voor PSV en maakt inmiddels deel uit van de selectie van Jong PSV. Zijn ploeggenoten staken hem voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk een hart onder de riem. Het heftige nieuws maakte volgens PSV diepe indruk op de jonge spelersgroep van trainer Pascal Jansen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.