'Personeel kan wel een steuntje gebruiken', CNV gaat winkels langs

2 februari 2016 om 09:09
nl
CNV Vakmensen bezoekt dinsdag met driehonderd vakbondmedewerkers allerlei winkels in de provincie om het personeel een hart onder te riem te steken in deze roerige tijden van reorganisaties en faillissementen. In totaal worden 120 plaatsen in Nederland aangedaan.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De afgelopen tijd kwamen V&D, schoenenzaken als Dolcis, Manfield en Invito en de DA-drogisterijen in de problemen. Ook andere winkels worden dinsdag bezocht. Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuijn is het belangrijk om mensen te informeren waar ze zoal tegenaan lopen als ze hun baan verliezen. "Sommige mensen staan al tien jaar in een winkel. Solliciteren is dan niet je vak en dat maakt het natuurlijk nog lastiger."
Gratis workshopsDe vakbond biedt gratis workshops aan, ter ondersteuning bij de zoektocht naar ander werk. Ook loopbaanbegeleiding is heel belangrijk.
Helemaal hopeloos is het volgens Fortuijn niet, integendeel. "De werkgelegenheid trekt weer aan, zeker in andere takken van sport. Bij distributiecentra die producten verwerken van online aankopen is vaak wel personeel nodig. Het is belangrijk dat we a en b dan bij elkaar weten te brengen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.