Dolcis-winkels naar Nelson Schoenen: 200 van de 700 banen behouden

2 februari 2016 om 09:02
nl
Twintig van de ongeveer zestig Dolcis-schoenenwinkels worden overgenomen door Nelson Schoenen. Dit hebben de curatoren van het failliete Macintosh, waar Dolcis onder viel, bekendgemaakt. Door de overname blijven ongeveer 200 van de in totaal 700 banen behouden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Nelson wil behalve de medewerkers van de winkels die het familiebedrijf overneemt, ook een deel van de mensen die op het hoofdkantoor en het distributiecentrum in Den Bosch werken een baan aanbieden.
In de verkoop zijn ook de voorraden en inventaris van de winkels meegenomen. Het is de bedoeling van Nelson Schoenen om de winkels om te bouwen naar het eigen winkelconcept.
FamiliebedrijfHet definitieve aantal winkels dat wordt overgenomen, is onder meer afhankelijk van de afspraken die gemaakt kunnen worden met verhuurders over de huurvoorwaarden.
Nelson Schoenen is een familiebedrijf met 75 Nelson-winkels en 35 Ecco-winkels in Nederland. Welk bedrag met de overname is gemoeid, is niet bekendgemaakt.    
Eerder al overnamesEerder werd al bekend dat een groot deel van schoenenketen Manfield van Macintosh in handen komt van het Tilburgse Sacha. De winkels van Scapino worden overgenomen door schoenenwinkelbedrijf Ziengs.
Macintosh werd op de laatste dag van 2015 failliet verklaard.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.