Video

Kolossale bever doodgereden in Nijnsel

2 februari 2016 om 18:29 • Aangepast 21 november 2020 om 12:57
nl
In Nijnsel is een reusachtige bever door een auto doodgereden. Een boswachter vond het enorme vrouwtje dood langs de weg in de bossen, niet ver van de Dommel. Het dier weegt zo'n dertig kilo.
Profielfoto van Kamp Karin
Geschreven door
Kamp Karin

De bever is van kop tot en met staart zeker een meter lang. De staart is ongeveer vijftien centimeter breed.
Eerder werd gemeld dat het beestje veertig kilo woog, maar dat getal klopt niet, zegt Arjen Simons van Brabants Landschap. "Nee, later bleek dat de bever 30 kilo zwaar is. Dat maakt 't beestje nog altijd erg groot in zijn soort."
Dubbel gevoelSimons blijft achter met een dubbel gevoel. "Het is jammer dat dat dier is doorgereden, aan de andere kant is het ook een signaal dat de bever in Brabant zit. Dat is iets om blij over te zijn.
"Het is doodzonde", vult boswachter Mari de Bijl aan. "Het was een schitterend dier, dat we nu van dichtbij konden bekijken. Je zag heel goed de zwemvliezen aan de voor- en achterpoten, en hoe goed die zich hebben aangepast aan het watermilieu."
Schade aan autoVolgens de boswachter heeft de auto die de bever raakte schade opgelopen. "Er lag een strip van een auto op de weg. De bestuurder moet hebben gemerkt dat hij iets aanreed. Dit zie je niet over het hoofd."
Simons zegt dat de bever steeds vaker wordt gesignaleerd. "Ze duiken links en rechts op. Vooral vanuit Limburg en de Biesbosch weten ze de rest van de provincie te vinden."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!