Video

Anja Vereijken aan de slag als schoolschrijver: 'Vertellen dat taal cool is'

2 februari 2016 om 11:00 • Aangepast 21 november 2020 om 12:56
nl
Basisschool Westwijzer in Helmond heeft een eigen schoolschrijver. Kinderboekenschrijfster Anja Vereijken uit Gerwen komt een half jaar lang regelmatig naar de school om met kinderen te lezen en te schrijven.
Profielfoto van Heyster Saskia van
Geschreven door
Heyster Saskia van

Dinsdagochtend werd Vereijken feestelijk binnengehaald door de kinderen. De schrijfster zelf zegt dat ze de kinderen vooral wil stimuleren om zelf met taal aan de slag te gaan. "Want taal is heel breed. Taal is overal en het is ook heel cool. Ik hoop dat ik ze dat bij kan brengen."
De schrijfster kreeg een warm onthaal. Ze werd toegezongen door de leerlingen van Westwijzer met een speciaal voor haar geschreven lied.

Wachten op privacy instellingen...

LeesplezierHet schoolschrijver-project richt zich vooral op kinderen die van huis uit niet vanzelfsprekend in aanraking komen met boeken en literatuur. Volgens stichting De Schoolschrijver toont onderzoek aan dat het project leesplezier bij kinderen bevordert en zorgt voor een grotere woordenschat.
Het was voor de kinderen bijzonder spannend dat de schrijfster een aantal keer langs komt. "De kinderen vinden de boeken van Vereijken prachtig. Als ik hier zo'n boek heb is het gelijk weg, ze willen het allemaal lezen", vertelt juffrouw Mieke.
Dieren en drakenDe kinderen zullen ook zelf leren schrijven tijdens de lessen van Anja Vereijken. Een populair onderwerp voor de verhalen zijn dieren. Een enkeling durft voor wat spectaculairders te gaan. "Ik ga over draken schrijven. Ik vind honden ook wel leuk, maar die kunnen niet vliegen", zegt een jonge schrijver in de dop.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.