Kerstbomen in brand bij De Efteling [VIDEO]

KAATSHEUVEL - Op het terrein van attractiepark De Efteling zijn zaterdagochtend drie kerstbomen in brand gevlogen. Ook twee blokhutten raakten door de brand beschadigd. Het is niet bekend waardoor de bomen en de blokhutten vlam hebben gevat.


Volgens een woordvoerster van De Efteling is de brand door medewerkers van het attractiepark snel geblust. De brandweer heeft de brand nageblust. Daarna zijn de bomen klein gezaagd en opgeruimd. "Voor de bezoekers van het park waren er geen gevaarlijke situaties. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht", aldus de woordvoerster.

Snel onder controle
De attractie Carnaval Festival werd tijdelijk gesloten. Het plein voor de attractie werd gedeeltelijk afgezet met linten. De attractie Vogel Rok was ook korte tijd gesloten.

Cindy Vervuren, een van de bezoeksters van het attractiepark, had snel in de gaten dat er iets mis was. "De vlammen waren van veraf te zien. Toen ik dichterbij kwam, zag ik dat de bomen in brand stonden. Ook blokhutten met horecavoorzieningen waren al door de brand beschadigd. Het plein was afgezet en de brand was snel onder controle. De wind stond ook gunstig, van de attracties af", vertelt Cindy.


Meer over dit onderwerp:
efteling kerstbomen branden