Inbrekers met carnavalsgevoel? Jaaremblemen gestolen uit het Oetelhuukske in Den Bosch

2 februari 2016 om 13:01
nl
Dieven hebben maandagnacht ingebroken in Carnavalswinkel het Oetelhuukske in Den Bosch. De kassa's werden leeggehaald. Maar misschien nog wel een stuk waardevoller, een doos vol jaaremblemen werd meegenomen.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

Eigenaar Marcel Kerste kreeg dinsdagochtend rond half acht een telefoontje dat de deur van zijn zaak open stond. "Ik ben meteen gaan kijken, maar de daders waren natuurlijk al lang gevlogen", aldus de eigenaar.
Buit in carnavalsmutsenDe daders braken de deur open met een koevoet en haalden vervolgens de hele winkel aan de Rijnstraat overhoop. Aan de buit te zien moet het gaan om carnavalsliefhebbers. "Ze hebben allerlei dozen opengemaakt maar het enige dat ze hebben meegenomen zijn de inhoud van de kassa's en een doos vol jaaremblemen."
Het geld namen de dieven waarschijnlijk mee in carnavalsmutsen. "Die lagen naast de lege lades op de toonbank", weet Kerste. De gestolen emblemen zijn van het jaar 1963 tot 2016. "Daar is nog steeds veel vraag naar, de doos was zo'n 800 euro waard", baalt Kerste.
Emblemen niet te tracerenKerste denkt niet dat de daders ooit gevonden worden. "Die emblemen zijn niet te traceren. Ik denk dat ze ze gewoon weggeven aan familie of zo", gist hij. De Oeteldonkers hoeven niet te vrezen, Kerste gaat nieuwe emblemen bestellen. Dus de boerenkielen kunnen deze week nog last minute compleet gemaakt worden. "De inbraak is heel vervelend, maar ik laat carnaval er niet door verpesten."
De winkel is dinsdag en de rest van de week gewoon geopend. "Alleen de voordeur moet nog gerepareerd worden, maar dat gebeurt in de loop van vandaag", weet de eigenaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.