'Ik wil zo graag oma worden', Nicole Hefti belooft nierdonor eeuwige dankbaarheid

2 februari 2016 om 13:11
nl
Nicole Hefti uit Etten-Leur probeert via Facebook aan een nierdonor te komen. In de Facebookgroep 'Je bent een Etten-Leurenaar als...' heeft ze haar zoektocht op een aangrijpende manier gedeeld. Eerder deed Tilburger Dénis van Vliet een vergelijkbare oproep op Facebook.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

"Ik ben 47 jaar ik heb twee prachtige mooie dochters en daar wil ik nog lang van genieten. Ik zou zo graag oma willen worden. Maar om van nog vele mooie dingen in het leven te mogen genieten heb ik een probleem. Ik heb nog maar één nier en die werkt nog maar voor vijf procent", zo begint ze de oproep.
Meerdere ontstekingenNicole ziet bijna haar hele leven al met regelmaat een ziekenhuis van binnen. Vanaf haar zevende heeft ze al last van diverse ontstekingen bij haar nieren. Ze moet drie keer in de week vier uur lang naar het ziekenhuis voor dialyse. "Dit redt mijn leven niet helaas", zo vertelt Hefti.
Ze besluit de tekst door te vragen of iemand zijn of haar nier wil doneren. "Ik zou dan de gelukkigste persoon op aarde zijn en mijn dochters jou eeuwig dankbaar." Hefti heeft de bloedgroep O positief. Onder haar oproep staan al tientallen reacties. Veel mensen betuigen hun medeleven en prijzen haar dappere oproep. Tilburger Van Vliet kreeg destijds ook enorm veel reacties, maar succes liet lang op zich wachten. Voor Nicole is er al een klein lichtpuntje. Een persoon geeft op Facebook aan de juiste bloedgroep te hebben en over haar verzoek na te denken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.