Ontvoeringszaak Gino en Rien: tweede verdachte meldt zich

2 februari 2016 om 18:27
De politie heeft een tweede verdachte van de Bredase ontvoeringszaak verhoord. De politie heeft de 41-jarige man uit Sint Willebrord deze week gevraagd om langs te komen op het bureau, zo is dinsdag bekend gemaakt. De Willebrorder is de huurder van de loods waar de 19-jarige Gino Heeren uit Sprundel en zijn 42-jarige oom Rien de Koning werden vastgehouden.
Profielfoto van Juda Peter
Geschreven door
Juda Peter

De Willebrorder is na verhoor weer vrij gelaten.
OpmerkelijkHet is opmerkelijk dat de politie hem nu als 'tweede verdachte' bestempelt. Drie weken geleden zei de 41-jarige man tegen Omroep Brabant dat de politie hem niet wilde horen en wegstuurde, omdat hij geen verdachte was.
LEES OOK: Huurder loods: ‘Ik ben geruïneerd’
Maar politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage zegt dinsdag dat toen de urgentie ontbrak om de man meteen te horen. Het onderzoek sindsdien heeft opgeleverd dat de politie de Willebrorder nu wel als verdachte beschouwt.
Verdachte uit Chaam nog vastGino Heeren en Rien de Koning werden op 29 december door vier mannen ontvoerd bij een garagebedrijf aan de Aardenhoek in Breda. Ze werden vastgehouden in een loods in Ulicoten, waar ze op Nieuwjaarsdag uit wisten te ontsnappen.
Een week geleden werd Alex B. uit Chaam al aangehouden. Zijn huis en een ander pand in Chaam werden doorzocht. Deze 50-jarige verdachte zit nog vast. De politie sluit meer aanhoudingen binnenkort niet uit.[YouTube:https://youtu.be/P3xxxoxz_YU]

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...